top of page

SUSKEWAT?

foto sammy en klara.jpg
Wat doen we?

 

Kleine boerderijtaken

Crea-activiteiten

Kookateliers

Activiteiten op vraag

Ons verhaal

 

Negen jaar geleden werd ik mama van een dochtertje met syndroom van Down. Mijn grootste zorg is/was direct : ‘Wat met haar toekomst na school? Waar gaat ze later wonen, werken?’ Ik ben zelf al 20 jaar professioneel actief in de sociale sector en heb al meermaals ervaren dat sommige mensen een plaats in een dagbesteding en home moeten innemen die niet de juiste plaats is voor hen. Niet gericht naar hun interessewereld, niet gepast qua doelgroep, ver van hun ouderlijke woning,… Het positieve aan het nieuwe financiële systeem is, dat er meer begrip is voor wat de deelnemer zelf wil.

 

 

Vandaar dat we besloten om zelf iets kleinschaligs uit te bouwen. Een leefboerderij, in een rustige groene omgeving, een kleinschalig project, een project waar inspraak van de deelnemers mogelijk is. De dagelijkse karweien zijn kleine boerderijtaken zoals een moestuin onderhouden in volle grond of in een moestuinbak, de vruchten uit de boomgaard en van de struiken oogsten, de neerhofdieren (ezels, kippen, eenden, poezen, schapen, varkens en konijntjes) verzorgen. 

De groenten, het fruit en de kippeneitjes worden verwerkt in het kookatelier tot appelmoes, confituur, vlierbloesemsiroop, taartjes,… Op killere, vochtige dagen worden er ook allerlei crea-activiteiten aangeboden (werken met klei, papier, juwelen maken,… ) Nu en dan houden we ook een spelnamiddag, doen we een wandeling of zoektocht, of gaan we eens op uitstap, vieren we feest.... Alles is bespreekbaar met de deelnemers.

bottom of page