top of page

Dagbesteding volwassenen

Volwassenwerking

July 24, 2017

Door het PVB kunnen volwassenen kiezen waar ze willen werken.

Bij ons kunnen volwassenen die houden van een rustige groene omgeving, een kleinschalige werk/beleefomgeving terecht voor een zinvolle dagbesteding. We zijn als groene zorg initiatief terug te vinden op de VAPH site, waardoor de dagbesteding kan vergoed worden met Cash indien de deelnemer over een PVB budget beschikt. De dagprijs is een vaste vergoeding voor begeleiding, snackmoment, eventueel vervoer naar andere activiteitplaatsen. Een middagmaal wordt uitzonderlijk voorzien. De deelnemer moet zelf instaan voor het vervoer van en naar de leefboerderij. 

Please reload

doedagen 2022.jpg

Onze leefboerderij is een kleinschalig, familiaal project dat dagbesteding biedt in een rustige groene omgeving. Inspraak vinden we zeer belangrijk, vandaar dat het aanbod van de dagbesteding gebaseerd wordt op de interesses van de deelnemers.  Alles is bespreekbaar. Zo komen er ook mensen naar de leefboerderij die geen boerderijwerk wensen te doen maar houden van een rustige sfeer.

 

Enkele vbn uit ons aanbod :

•Kleine boerderijtaken zoals een moestuin onderhouden in volle grond of in een moestuinbak, de vruchten uit de boomgaard en van de struiken oogsten, de neerhofdieren (kippen, eenden, poes, schapen, varkens, ezels en konijntjes) verzorgen en entertainen. We snoeien de bomen/struiken en hakselen het hout. 

•De groenten, het fruit en de kippeneitjes worden verwerkt in het kookatelier tot appelmoes, confituur, vlierbloesemsiroop, taartjes,… .

•Ook allerlei crea-activiteiten worden aangeboden .oaWerken met klei, papier, juwelen maken, naaien, decoratie voor winkeletalages,… We smukken oude meubels op, we maken K-lumet, vogelhuisjes,… 

•Nu en dan houden we ook een spelnamiddag, doen we een wandeling of zoektocht, of gaan we eens op uitstap….

In samenwerking met 't alternatief en vzw Groep Ubuntu Zwevegem, helpen ook de deelnemers van Suskewiet VZW K-Lumet aanmaakblokjes maken.

bottom of page